top of page

Over Cicero...

 

Boeiend bewust

De maatschappij, de gebeurtenissen om ons heen - ver weg en dichtbij -, het dagelijkse nieuws op de tv en in de regionale krant, de sociale media:

DE WERELD OM ONS HEEN IS ER ALTIJD! Het maakt onmiskenbaar deel uit van ons leven van alledag. Soms heel bewust, soms ook onbewust. Soms gaan zaken langs je heen zonder er aandacht aan te besteden, soms raken ze je, maken ze iets bij je los, leer je er van. Hoe dan ook: de wereld om je heen zorgt continu voor een verbreding van je eigen referentiekader.

 

Cicero is een boeiend initiatief in Sint Anthonis dat in 2015 is ontstaan. Een initiatief dat je graag bewust maakt van actuele items: wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio. Cultuur, politiek, maatschappij, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Ervaringsdeskundigen aan het woord, met het doel het publiek te boeien, te amuseren en wellicht zelfs de ogen te openen. Verhalen die stof geven tot nadenken, die je bewust maken van het leven om je heen.

 

Verrassend spraakmakend

Cicero biedt stof tot nadenken voor een brede doelgroep. Het aanbod aan sprekers is veelzijdig, voor ieder wat wils, iedere avond een ander spraakmakend verhaal en nieuwe inzichten. Cicero prikkelt, verfrist en verrast.

 

Welkom!

Cicero presenteert zes keer per jaar (van oktober t/m maart, telkens op een maandagavond) een inspirerend verhaal. Iedereen is van harte welkom op de avonden van Cicero. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed je referentiekader. Daarna is er onder het genot van een drankje volop gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan en verder te verdiepen of gewoon even gezellig na te praten. De toegang voor deze unieke beleving is gratis, dankzij onze zeer gewaardeerde sponsors.

Marcus Tullius Cicero werd op 3 januari 106 voor Christus geboren in Arpinum (in het huidige Italië) en werd op 7 december 43 voor Christus om politieke redenen vermoord in het Italiaanse Caieta. Cicero was een Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof. De spreekwoordelijke wijsheid van Cicero leidde tot het woord 'cicerone', dat reisgids of vraagbaak betekent.

Meer weten over Marcus Tullius Cicero? Klik hier

  • Facebook
bottom of page